Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Chystáte se poprvé do salónu

8. 11. 2014

Váš pejsek při první návštěvě salonu zřejmě nebude chápat, že být okoupán a ostříhán je v jeho prospěch. V našem salonu však budeme k Vašemu mazlíčkovi přistupovat s nejvyšší mírou pochopení a ohleduplností, tak aby návštěva u nás byla pro něj co nejvíce příjemná. 

Můžete svému mazlíčkovi pomoci tím, že ho budete postupně zvykat na postupy (česání, koupání a všeobecná manipulace), které ho budou v salonu čekat. Je dobré svého pejska nejdříve hladit, jemně se dotýkat všech částí těla jako jsou např. nohy, hlava, ocásek a hlavička.

Nejprve v krátkém intervalu, který budete postupem času prodlužovat. Je také dobré svého pejska za kladnou reakci na Vaši činnost s ním odměňovat nějakou dobrotou, kterou má rád.

Pokud váš pes vykazuje známky citlivosti nebo nervozity, když se dotknete určité oblasti, vyvarujte se jakéhokoliv nátlaku. S Vaší činností chvíli přestaňte, a jakmile se pejsek uvolní, můžete opět pokračovat, ovšem s jemnějším přístupem.

Po zvládnutí těchto kroků můžete přistoupit k samotnému kartáčování a česání svého mazlíčka. Opět postupujte od toho nejjednoduššího k náročnějšímu. Začněte nejprve jemně a krátkou chvíli kartáčovat a česat srst. Postupem můžete čas, který strávíte česáním svého mazlíčka, prodlužovat. Za žádoucí činnost svého pejska opět odměňujte. Nakonec zjistíte, že ho to začne bavit a bude si česání užívat.