Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Koupání a sušení

8. 11. 2014

Způsob koupání Vašeho pejska závisí na řadě faktorů - věk, plemeno, typ a délka srsti, stav kůže, atd., a v neposlední řadě volba vhodných profesionálních kosmetických přípravků.

Bereme všechny tyto aspekty v úvahu při výběru správné kosmetiky pro Vašeho pejska. Široká nabídka zvířecí kosmetiky Iv San Bernard, kterou v našem salonu aplikujeme, plně respektuje specifické potřeby zvířecí srsti i kůže a dokáže řešit i případné dermatologické potíže.

 

Pokud chcete vykoupat Vašeho pejska mezi návštěvami salonu, je velmi důležité používat specializovanou zvířecí kosmetiku, ne výrobek určený pro člověka. Dokonce i produkty, které jsou velmi šetrné (jako například dětské šampony), může vykazovat zásadní rozdíl v "pH" produktů (míra kyselosti nebo zásaditosti výrobků). „pH“ šamponu určeného pro psa se o dva body liší od lidského, což je velký rozdíl. Použití produktů vyrobených pro člověka může opravdu vysušit srst a pokožku psa a při dlouhodobějším používání zapříčinit i vážnější kožní potíže.

 

Všeobecně se nedoporučuje koupat psa častěji jak jednou za čtyři týdny (odumírání kůže-dopsat), ale při použití kosmetiky Iv San Bernard je možné tento cyklus zkrátit až na interval deseti dní.

 

Následným neodborným vysoušením může rovněž dojít k poškození srsti. V našem salonu proto používáme vysoušeče s ionizačním efektem, který toto riziko snižuje.